top of page

Samsung i innovativ och energismart bostadssatsning i Brobyholm

Samsung

23 nov. 2023

Samsung Electronics har inlett ett nytt samarbete med flera aktörer för att bygga ett nytt, energismart och modernt bostadsområde i Brobyholm.

Samsung Electronics har tillsammans med teknikföretaget ABB, solenergiföretaget SMA och fastighetsföretaget S. Property Group inlett en ny bostadssatsning i Brobyholm, strax utanför Stockholm. Huset har ett så kallat ”Smart Home Energy Management System”, en teknisk lösning som genererar, effektiviserar och optimera bostadens energi. Planen är att alla kommande bostäder ska kunna erbjuda samma smarta hemlösning.


Samsung ska förse bostadsprojektet med flera typer av elektronikprodukter. Det inkluderar kylskåp, ugnar, diskmaskiner, tvättmaskiner och torktumlare. Alla är kompatibla med appen SmartThings Energy, som gör att användaren kan styra, övervaka och minska sin energiförbrukning i realtid. Varje hus ska även få solceller installerade på taket och ha ett eget energilagringssystem. Detta tas fram av S. Property Group i syftet att maximera bostädernas energieffektivitet.

bottom of page